Menu Sluiten

Individuele Coaching

Professionele coaching

Je wilt je graag verder ontwikkelen als leider, je wilt graag effectiever werken, of je balans tussen privé en werk is zoek. Er zijn talloze vragen waar professionele coaching je bij kan ondersteunen.
Door mijn bedrijfskundige én psychologische achtergrond kijk ik naar de mens en naar de context van de organisatie. Het proces is een gezamenlijke zoektocht, waarbij ik vanuit verschillende methodieken werk. De vraag bepaalt het proces. Ik houd van de waarheid en de essentie, hoe mooi of lelijk die ook is en ga er van uit dat iemand altijd sterker wordt als hij alle kanten van zichzelf kan zien en accepteren.  Aanvaarding opent de weg naar wezenlijke ontwikkeling.
Om goed te kunnen functioneren is het soms nodig om verandering in de omgeving aan te brengen. Dan bestaat het proces vooral uit het bedenken van een strategie, vaardigheden oefenen en stap voor stap het plan in de praktijk zetten.

Het Enneagram kan als instrument ingezet worden om meer zicht te krijgen op je eigen patronen en de onderliggende motivatie van die patronen.

Voorbeelden van vragen

  • Hoe kan ik mezelf trouw en integer blijven en tegelijkertijd doen wat voor het bedrijf noodzakelijk is?
  • Ik word als te dominant ervaren, te aardig, te punctueel, te…….
  • Hoe ga ik om met paradoxen als stelling nemen en mensen verbinden?
  • ‘Het is eenzaam aan de top’.  Ik wil graag met iemand sparren over allerlei zaken.

Stressbegeleiding

Gelukkig komt het steeds vaker voor dat mensen bij mij komen vóór dat ze werkelijk overspannen of burnout zijn. In samenwerking met de opdrachtgever lukt het veelal om iemand weer in zijn/haar kracht en energie te krijgen terwijl er doorgewerkt wordt.
De eerste fase is ervoor te zorgen dat je weer energie hebt om iets te gaan doen. Als er draagkracht aanwezig is, gaan we op zoek naar de oorzaken van stress. Uiteraard spelen de omstandigheden daarbij een rol, maar uiteindelijk gaat het er om te ontdekken wat jouw eigen aandeel is.  Daardoor ontstaat grip en houvast en verdwijnt de angst om weer overspannen te raken. Daarna begeleid ik je om het geleerde in de praktijk toe te passen, zodat je een gezonde werkhouding ontwikkelt.  Dat je leert werken vanuit een ‘betrokken distantie’, zoals ik uitleg in mijn filmpje over ‘Werken vanuit het hart’

Naast individuele begeleiding heb ik de training “Grip op de waan van de dag” ontwikkeld om mensen te leren anders met stress om te gaan.

 

Persoonlijke coaching

Soms loop je tegen levensvragen aan waar je geen antwoord op vindt. Alles zit tegen, er lijkt geen vooruitgang te zijn, of je inspiratie is ver te zoeken. Veelal houd je jezelf onbewust en ongewild tegen.  Dat is ook de reden waarom het je niet lukt om er alleen uit te komen. Ik ben elke keer weer onder de indruk van de intelligentie van ons ‘systeem’: de patronen die ervoor zorgen dat we niet veranderen. En het gevoel van vrijheid en ruimte dat ontstaat als er een opening is gevonden.

Ik gebruik EMDR en Somatic Experience om te werken met trauma’s. EMDR is tevens een goed instrument om vastzittende, belemmerende overtuigingen losser te krijgen.

Voorbeelden van vragen:

  • Ik weet niet meer wat ik echt wil
  • ik loop elke keer tegen dezelfde problemen aan 
  • Is dit alles? Moet ik op deze manier doorgaan?